Wat is passend onderwijs?

Passend onderwijs is de naam voor de manier waarop we sinds augustus 2014 onderwijs organiseren voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Voor een korte of langere periode, met weinig of veel hulp, liefst zo thuisnabij mogelijk. De V(S)O-scholen in de gemeente Deventer vormen met elkaar het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Deventer. 

Bij de start van passend onderwijs in 2014 is er een animatie gemaakt welke uitlegt wat passend onderwijs inhoudt, klik hier om deze te bekijken.
In 2020 zijn de resultaten van de evaluatie passend onderwijs gepresenteerd, ook hiervan is een animatie gemaakt, klik hier om deze te bekijken.

In 2022 zijn brochures verschenen met informatie over passend onderwijs voor ouders en leerlingen: 
Brochure voor ouders | Voortgezet (Speciaal) Onderwijs 
Brochure voor leerlingen | Voortgezet (Speciaal) Onderwijs

Tevens zijn er speciaal voor ouders en leerlingen video's gemaakt met uitleg over hoe je je kunt laten informeren over de mogelijkheden van passend onderwijs:

Uitlegvideo passend onderwijs voor ouders

Uitlegvideo passend onderwijs voor leerlingen

Daarnaast zijn er uitlegvideo's over passend onderwijs in andere talen beschikbaar: Engels, Turks, Arabisch, Pools, Perzisch, Tingrinya.

Wilt u meer lezen over passend onderwijs? Kijkt u dan eens op een van deze websites:
www.passendonderwijs.nl 
www.oudersenonderwijs.nl 


 

“Het samenbrengen van expertise zodat iedere leerling in de regio Deventer een onderwijstraject op maat kan volgen dat hem of haar een optimale toekomst kan bieden”